24 Aralık 2009 Perşembe

Çook canım sıkılmaya başladı Arda'nın derdini anlatamayıp sinirlenmelerine, boğazını acıtacak kadar bağırarak dert anlatmaya çalışmalarına  :(  Okuyorum bir yandan, etrafıma soruyorum, diğer bebeklere bakıyorum evet bu aylarda bir kendini ifade edememe ama ne istediğini bilme, istediğini anlatamayınca sinirlenme durumu oluyor sanırım. Korkum bu bağırma hareketinin bir alışkanlığa dönüşmesi, olur olmadık her şeyde karşımıza çıkmaya başlaması..

Şimdiye kadar bağırışlarına aldırış etmeme, istediğini anlayıp yerine getirirken "bağırma", "yapma" gibi kelimeler kullanmadan, o sanki hiç bağırmıyormuş gibi davranarak çözmeye çalıştık. Çok etkili olduğu söylenemez :(

Bu sabah başka bir şey denedim. Derin bir nefes alıp gittim yanına, bol gülücüklü öpücüklü muhabbetler ettim, parmağı ile gösterdiği herşeyin,  her yerin yanına giderek, gösterdiğini anlayamadıysam daha ilginç başka şeyler göstererek , altını ve üstünü değiştirirken gösterdiği her sıkılma işaretini oyuna cevirerek onu hiç bağırtmadan 1,5 saat geçirdim.

Peki ama nereye kadar? Bu yöntemi teyzesi aksama kadar uygulayabilir mi? Benden başkasının sabrı buna yeter mi??

En çok evde olmak istediğim günlerden biri bügün..:( 

1 yorum:

ZEYNEP dedi ki...

Her an konuşma halindeyiz zaten, bu hosuma da gidiyor, soylediklerimizi anlıyor yerine getiriyor ama iste bizim onun dediklerini anlayamadığımız an kıyamet kopuyor, zamanla geçecek umarım. Teşekkürler yorumun için, sevgiler..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails