28 Ocak 2010 Perşembe

Karda Taksi Maceraları

Taksi macerası 1, günlerden Pazartesi:
Kar yüzünden sitenin içinden çıkamayınca arabam , Çağlar işe bırakıyor beni, akşam da taksi ile dönmem üzerine anlaşıyoruz. Akşam üstü saat 4 plazayı kapatıyorlar dışarıda deli divane kar yağıyor, taksi durağını arıyorum " arabalardan haber yok ablaaa" diyor durak. Yola çıkıyorum, bir sürü boş taksi, her durdurduğum yolcu almıyorum kenarda bekleyeceğim diyor!!! ??? Nasıl yani?
Yarım saatlik bir arayış sonucunda pes ediyorum, koca gelip beni kurtarıyor..

Taksi macerası 2, günlerden Salı:
Sabah Çağlar kolay taksiye binebileceğim bir yere bırakıyor beni, çünkü evin oradaki durak da arabalarını kaybetmiş, her nasılsa..Bir araba buluyorum ama kanı deli akan şöför illa ki ara sokaklara giriyor, illaki kar tepelerinin üzerine çıkıyor. Nedir derdiniz diyorum lastikler kara alışsın diyor!!!???
Akşamına iş yerine yakın duraktan yine aynı ses araba olmadığını söyleyince ben yine düşüyorum yollara, bu sefer beni kurtaracak kimse de yok, koca tüm gece çalışacak çünkü.. Tam 45 dakika karda araba arar mı bir insan? Arıyorum. Artık ümidimi kesmiş, evi yakın bir arkadaşıma gitmeyi, oradan evi arayip bakıcı teyzemize durumu anlatmayı ve çıkmamasını söylemeyi planlarken tam önümde biri iniyor taksiden ben atlıyorum arabaya. " Abla ben karşı şöförüyüm, geri döneceğim" itirazlarına göğüs gerip kendimi, eve bir nevi zorla getirtiyorum..

Taksi macerası 3, günlerden Çarşamba:
Sabah yine durağı arıyorum a-aaa bu sefer araba var ne ilginç :) Giriş kattayım, camdan taksiyi görüp kapıya yöneliyorum, botlarımı ve montumu giyene kadar taksici defalarca kornaya basıyor. Neden basıyorsunuz kornaya? Sabah uyuyan var hasta olan var diyorum. Doğru mu geldim anlamak için diyor!!!???  Ben de bir sorun var heralde. Aynı dünyada yaşayıp aynı dili konuşmuyoruz taksicilerle kesin!
Ya sabır çekip biniyorum arabaya, yine uça kaça geliyoruz işe. Adam yarı belinden nerdeyse camdan sarkmış diğer taksilere korna çalıp sohbet ediyor yol boyu. Akşamına gözüm yemiyor bir taksi macerası daha , koca yine kurtarıcı..

Peki bir sorun bu şehirde toplu taşıma yok mu? Var ama benim için yok, sanırım bir tek bu şehirde aynı yakadaki iki semt arası toplu taşıma aracı yok. Toplu taşıma ile gidecek olsam 2 ila 3 vasıta değiştirmem gerekiyor, saatlerimi alacak. Halbuki o kadar vaktim yok benim , evde sıpa, bu tarafta iş bekler..

Peki bir sorun oturduğum semt bu kadar mı dağ başı da günlerce benim arabam kara gömülü kalıyor? Hayır Çengelköy' de oturuyorum. Arabamı temizliyorum ama gelin görün ki bir mahalle kadar büyük inişli yokuşlu Ata 2 sitesinin sokakları temizlenemiyor nedense, insanlara evde oturun yada yürüyün çamurlarda deniyor bir nevi, ben de arabamı yerinden çıkaramıyorum.

Velhasıl anlamıyorum anlayamıyorum...

1 yorum:

elif ada dedi ki...

İstanbul'a ne zaman gelsem her seferinde taksicilerle başım belaya girdi. İstanbul'da yaşamak çok zor bence. Hepinize kolaylıklar diliyorum. Tatlı oğlumu yanaklarından öpüyorum

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails