2 Kasım 2009 Pazartesi

Tutturmak

Dün şaşırttı Arda bizi biraz. Şimdiye kadar dikkatini başka yöne çekerek oyalayabildiğimiz, tehlikeli isteklerinden uzak tutabildiğimiz tospa dün neredeyse boyu kadar bir oyuncak yüzünden ikea da küçük çaplı bir isyan çıkardı.

Olayı anlatmadan önce küçük bir açıklama " Arda henüz yürümüyor. Ya sıralıyor yada elimden tutun yürütün diyor." Hal böyle iken dün ikeanın restoranında sopasından tutup yürütülebilen tahta bir oyunak gördü, biz de ellemesine izin verdik. Tam bu sırada Arda dan birazcık daha büyük olduğunu tahmin ettiğimiz başka bir tospa geldi ve alıverdi Arda'nın elinden oyuncağı :) Biz de tam kalkıyorduk zaten oyuncağı onlara bıraktık ve kalktık ama Arda bu arada biraz mızlandı oyuncağa uzandı vs. Ve asıl kıyamet içeride çocuk bölümünde aynı oyuncağı farkedince koptu..Elinden almak yada oyuncağa yaklaştırmamak mümkün olmadı, çığlıklar uçuştu havada.Dikkatini çekmeye çalıştığımız her şey yeri boyladı. Ben de Çağlar da ilk defa karşılaştığımız bu tepki ve ısrardan şaşkın verdik eline oyuncağı ama neredeyse boyu kadar ve ağır,  hem onu hem oyuncağı taşımak bir işkence, elimden birakmayacağım ağlaması ise kaza ile her elinden kayışında bile sürdü. Kasada barkodunu okutmak için bile alamadık elinden..

Sonra düşündük, çocukların büyüdüğünü böyle olaylarla anlıyoruz aslında. Çok olumlu bir hareket de olabilir bu, bizimki gibi olumsuz bir davranış da. Bizi şaşırtan onlardan beklemediğimiz her davranış aslında büyüdüklerinin bir göstergesi.

Biz bu yaşadığımızdan ders aldık, Arda'ya tutturmamayı, herşeyin satın alınamayacağını öğreteceğiz, öğretmeliyiz en azından. Henüz bunları anlamak için küçük ama denemekten zarar gelmez..

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails