2 Şubat 2011 Çarşamba

Bambaşka hayatlarda, bilmediğimiz çocuklar,çocukluklar..

Olana bitene, hatta daha olmamış da ya olursa dediklerime bile çok ağlarım da öyle filme, diziye, okuduğuma duyduğuma ağlamam pek.. Basbayağı tutarsız bir ağlama profilim var işte.
Soğuk nevale olduğumdan üzüldüğümü paylaşayım mevzuları da bana göre değil pek.
Kendi kendime şişer şişer otururum genelde..
Lafın kısası bu sefer şişmemeye karar verdim.
Açalya , Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı' na yardım çağrısı yapmış.
Ben de kısacık sordum soruşturdum.
Vakıf aslında suça meyilli, yada bir şekilde suça karışmış 12-18 yaş arası çocukların yaşama katılmalarına destek olmaya çalışıyormuş. Bu destek kapsamında yaptıkları etkinlikler, vakfın kuruluş amacı ve daha bir sürü detay web sitelerinde mevcut.
Vakfı aradığımda telefonuma çıkan Meri Hanım suça meyilli, yada suça karışmış çocukların yaş aralığının ne yazık ki artık 10-11 lerden başladığını söyledi. Bu çocukların pek çocuğunun aileleri ile ikamet ettiğini, vakfın onların işine yarayabilecek her türlü yardımı ulaştırdığını anlattı. 18 yaşından büyük, üniversitede okuyan öğrencileri de olduğundan, onların da okul harcı ve yemek masraflarının karşılandığından bahsetti.
Açalya' nın konuya giriş yaptığı cezaevlerine yaşayan çocuklarla ilgili çalışmalar ise vakıf için yeni sayılırmış. Bu sene bir dizi etkinlik başlatmışlar, hem bu çocuklara yardım götürüyorlar hem de cezaevindeki anneleri eğitmek için toplantılar organize ediyorlarmış.
Kullanılmamış olması kaydı ile aklınıza gelebilecek giysiden, oyuncağa, mamadan, kitaba her türlü yardımı ayırd etmeden kabul edip dağıtıyorlarmış.
Sonuç olarak sen yaptın derseniz, her sene bir takım yardım kuruluşlarına bağış yaptıklarını bildiğim bir kaç şirketi vakıftan haberdar ettim, bir kaç kişi daha haberdar olsun diye de iki satır yazı yadım hepsi bu işte..
Ama bu sefer şişip oturmadım ya, aferin bana :)
Aramak, sormak,duyurmak isteyenler için:
Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı
Adres: Rıhtım Cadç Yoğurtçu Şükrü Sok. No:19
Kadıköy, İstanbul
Tel: 0 216 449 39 99
www.tcyov.org
Paylaş

2 yorum:

elif ada dedi ki...

İtirazım var. Sen misin soğuk nevale? Bence sen, dünyanın en sıcak, en samimi kadınlarından birisin. Bu arada sağol bilgiler için

Açalya dedi ki...

Çok sevindim paylaştığına, onlar hakkında yazdığına. Onlar adına teşekkür ederim.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails