9 Şubat 2011 Çarşamba

Lazımlığı ayağına istermiş meğer..

Sabahları işe giderken akşam için tonlarca plan geçiyor kafamdan..
Kendime ait olanlar, Arda' ya oyunlar, Çağlar' la paylaşılacaklar, seyredilecekler..
Akşam dönerken ise korkunç bir yorgunluk, sabah planladıklarımın belki anca yarısını yapabilecek güç..
Gündüz insanıyım ben, hep öyle oldum, erken kalkıp erken yatan, gündüz enerjisi tepede, hava karardıktan sonra kolu kanadı kalkmayan kısımdanım. Ne gece ders çalışabilirdim öğrenciyken, ne arkadaşlarımla sabahlamaya gücüm yeterdi..
Gündüz ne isterseniz yapayım, dağları aşayım, akşam dokunmayın bana..
Hal böyle olunca da tüm enerjimi ofiste ve yolda tüketmiş oluyorum.
Evime, evdekilere, kendime pek birşey kalmıyor gibi..Şikayetçiyim bu durumdan ama bu akşamki gündemim bu değil, buna sızlanmayacağım.
Sıpa şimdiye kadar hep oyun oynamaya oturdu lazımlığa.
Dakika başı bez açtırıp oturduğu da oldu, elinde lazımlıkla tüm evi dolaşıp her odada oturduğu da ama hiç yanaşmadı tuvaletini yapmaya.
Bu akşam bir ara koltuğun kenarına sinmiş, belli ki kaka yapıyor ya da yapacak.
Her zamanki teklifimizi yaptık ama istemedi ne tuvalete gitmeyi, ne lazımlığa oturmayı. Biz de lazımlığı ayağına getirdik. Bir güzel oturdu yaptı tuvaletini,,
Evet salonun ortası, evet pek hoş bir görüntü değil, ama bir ilkti, takılmadım detaylara.
İnsan lazımlıktaki kakaya ne kadar sevinebilir?
O kadar sevindim işte!
Akşam yorgunluğum ağır bastı, çok tantana yapamadım. Yapmak da gerekiyor mu bilemedim.
Kocaman bir aferin, pek de güzel yaptı oğlum tuvaletini konuşmaları eşliğinde güle güle dedik kakaya. Tırmandı klozetin üstüne çekti sifonu güle oynaya.
Uzatmadım, dedim ya uzatamadım. Kendisi ise sanki her gün yapıyormuş gibi, 'yıta anne lazımlığı' deyiverdi. O da uzatmadı yani.
Gerisi gelir gelmez bilmiyorum.
Benim için akşamın aktivitesi, salonun ortasındaki tuvalet seansıydı, bu akşamın tüm planlarını erteliyor, bununla günü kapatıyorum..:)

Paylaş

4 yorum:

Kiraz Çekirdeği dedi ki...

Annesi boyle bir iki derken ogrenecek iste ;)bak sonra ne rahat edeceksiniz...

xxx dedi ki...

çok fazla üzerine gitme, bir dönem ama kısa bir dönem alya'da aynısını yapmak istedi. Zorlama sakın, herşeyin tersini yapmak istedikleri için bunu oyun çevirebilir. her seferinde bunun banyoda yapılmasının daha doğru olduğunu nedenleriyle açıklarsan itiraz etmez diye düşünüyorum. Biz bu şekilde hallettik. Kolay gelsin..önemli olan WC nin klozete veya lazımlığa yapılması gerektiğini kavraması. kurallara takılma bence. bende bir dönem hep kurallara takıldım ama bu insanın dünyasını kendi kendine zindana çevirmesinden başka işe yaramıyor..sevgiler

ZEYNEP dedi ki...

Gerçekten herşeyin tersini yapmak istiyorlar değil mi Esra? Hiç ses çıkarmadım zaten hatta ikinci seferi mutfak kapısında yaptık , o kadarını söyleyeyim :) O günden beri her gün bir kere lazımlığa yada klozete yapıyor kakasını. Hangisini canı isterse artık. Hala lazımlığın olması gereken yer hakkında ses çıkarmıyorum. Tavsiyelerin için çok çok teşekkür ederim, dinleyeceğim :)

Biranda dedi ki...

Şimdi ben bunu okudum ya, sandım ki ben yazdım! O kadar benzer durumlar yani:) Bi de Deniz - doğum tarihi dahil- herşeye kendi karar veriyor zaten, bunu da uygun bulduğu şekilde çözüyor galiba...ve aslında sanırım bütün çocuklar öyle. Afferin güzel saçlı Arda'ya!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails