3 Mart 2010 Çarşamba

Hoşgeldin ateeeşş ve hemen git !!

Dün 14.30 da telefon geldi evden Arda' nın ateşi yükseliyor en son 38.3 ölçtük diye. Ateş düşürücü verin dedim çıktım işten. Hızlı bir doktor randevusu ile 16.30 da doktordaydık. Amma velakin ben hiiiç bir şey anlamadım bu işten, nedeni şu ki:
Gündüz hiç öksürmedi ama kulağını tutuyor demişti bakıcısı, kulakta bişi yok, boğaz da bişi yok, ciğerlerde bişi yok. Boğazındaki lenf bezleri şişmiş biraz bir de uçları patlamış ama çıkamayan 4 adet dişimiz mevcut. Peki bu tablo ateş yapar mı doktor amca? Diş yapabilir , lenf bezleri de bir enfeksiyona bağlı şişmiş olabilir , olabilir yani..Boğaz kültürü alalım, ilaç yok, ateş 38-38,5 u geçerse ateş düşürücü verelim, tavsiyesi ile ayrıldık doktordan.
Boğaz kültürünün sonucu Cuma günü belli olacak. Dün sabah 4.00 ten beri de ateş 37,5 a sabitlemiş duruyor. Gece uykusunda öksürük devam ama uyandırmayacak ölçüde. Arda tatsız ama korkunç değil, Cuma gününe kadar anne evde elinde derece ve kağıt kalem ile yaşayacak, iş yerinde telefon kulağına yapışacak..
Bu anne abartıyor da olabilir ne de olsa  genlerinde var genel bir endişe hali ve biliyor ki bu süre zarfında kocası başta olmak üzere annesi ve arkadaşları "yok bişiiii, bu bişii diiil "diyerek endişe halini süpürmeye çalışacak..
İnsanın kendini bilmesi de güzel tabii :)

4 yorum:

Mlke_Btkn dedi ki...

geçmiş olsunn bizde geceden beri 38.0 ateşle geziyoruzz :(

ZEYNEP dedi ki...

Size de çoook geçmiş olsun :( Umarım en kısa zamanda toparlar küçük adam..

elif ada dedi ki...

Çok geçmiş olsun. Tatlı kuzu bir an önce iyileşsin.

ZEYNEP dedi ki...

Filiz' cim size de çok geçmiş olsun. En miniğiniz iyidir inşallah :)
Sağol Umur' cum seyri biraz hafifledi gibi geçecek inşallah..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails