7 Eylül 2012 Cuma

Yaya A(l)t Geçidi

Bilmediğim ne çok trafik işareti varmış meğerse.. Cüce sorunca mecbur öğreniyorum tek tek hepsini. Arabalarla oynamaz, kamyon vs sevmez, araçlarla ilgisi olmaz ama trafik işaretleri başka..Heralde bir dönemde çocukların hepsi yol kenarındaki kocaman tabelaları haklı olarak merak ediyorlar.
Bizdeki favoriler bunlar:


Yaya kelimesine, neden farklı farklı yaya geçidi işaretleri olduğuna sık sık kafa yoruyor bu ara.. Geçen akşam Yaya Alt Geçidi işareti ile tanıştı. Ancak tanışmanın pek doğru ilerlemediğini arka arkaya gelen sorulardan farkettik.
Neden üzerinde adam var, neden merdivenlerden iniyor, aşağıda ne var diyerek ortada bir karışıklık olduğunun sinyalini verdi. Ben de yayanın ne demek olduğunu bilen bir çocuğun alt geçidi defalarca tarif etmeme rağmen anlayamamasını anlayamıyordum.
Bir süre sonra oturduğumuz yerden arabamıza yürürken cevap geldi:
-Anne ben anladım adam neden aşağı iniyor.
-Neden annecim?
-Atlar var orda ya onların yanına gidiyor!! Atlar ordan geçiyor ama biz göremiyoruz da sevemiyoruz da geçerken!
Alt kelimesini At olarak anladığını farkedince bizden daha çok gülüp eğlendi bu duruma. Yine de onca süre boyunca o işaretle atları bağdaştırmak için kafasında neler neler kurmuş olabileceğini düşündükçe benim azıcık içim eziliyor.
Çocuk olmak bazen cidden zor :)


FaceBook ta paylaş

2 yorum:

larcencielblog dedi ki...

Ay çok güldüm :)))

Yazık ya hakikaten, kim bilir neler kurdu kafasında!

barisingunlugu dedi ki...

:) Cok guldum :) Blogunuzu cok sevdim, gec kesfedeerek cok sey kacirmisim. Bundan sonrasi icin takipteyim artik, bize de beklerim...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails