29 Mart 2010 Pazartesi

Bugünlerde bizde bunlar moda


Son günlerde favorimiz bu 32 kartlık memory oyunu. Biz memory oynamıyor eşleştirme yapıyoruz, bir hayvan seçip ' Bu bir aslan, diğer aslan nerede?' diye soruyoruz. Sonra oturup o hummalı çalışmayı izliyoruz. Kutu aranıyor taranıyor diğer aslan bulunuyor ve ' Vıcıbıcı' gibi bir şey söyleniyor :)

Hayvanları azaltıp işini kolaylaştırmayı denedim ama hayır o bütün kutunun içinden aramayı tercih ediyor. Ve her gün başka bir hayvan favorimiz. Bugünlerde gergedan mesela :))



Bir diğeri ise dokun hisset kartları. Bizde sadece renkler ve şekiller kutusu var. Onu da yedik bitirdik diyebiliriz. Her bir nesneyi ve renklerini buluyoruz. Kutuyu defalarca doldurup defalarca boşaltıyoruz ve uçurma resmine hayranız. Hiç birşey yapamazsa kutuyu bir anca etrafa saçip içinden uçurtmayı bulup minik çığlıklar atıyor. Hiç de uçurtma görmedi halbuki şimdiye kadar. Bu bahar göstersek mi acaba? :)

3 yorum:

elif ada dedi ki...

Pek güzelmiş kartları. Sen de öyle güzel anlatmışsın ki gelip sizinle oynamak geldi içimden. Bekleyin beni geliyorum sizinle oynamaya

ZEYNEP dedi ki...

Keşke gelsen Umur' cum, ama Ada'sız gelme olur mu? :)

Ömer Tuna dedi ki...

harika kitaplarla ilgilenmesi çok güzel. ileride hiç yüzüne bakmayacaklar diye korkuyorum

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails