2 Mart 2010 Salı

"Öhöö ! "

Nereden çıktı bu öksürük şimdi?
Öksürmeyi de öğreniyor mu insan?
Sanki öksürmek istiyormuş da öksüremiyormuş gibi yada öksürüğünü tutmaya çalışıyormuş gibi küçük "öhö" lerle idare etmeye çalışıyor tospa.  Pek fena oluyor insanın için ilk duyduğunda, öksür de rahatla diyesim geliyor.. Anlamıyor ki? :)
Ateş var yok gibi, 37,3 le bıraktım evde. O da derece doğruysa. Şu yeni nesil dereceleri kullanamayan bir ben mi varım acaba? Kaç kere kullandım o da başka mevzuu ama beni en iyi civali derece paklıyor. Güvenmediğimden heralde kullanamıyorum da kulaktan alından vs den ölçen dijital dereceleri.
Koşup oynamaktaymış şimdi ama o "öhö" ler var yaa fena takıldı bu sabah aklıma..
Ihlamur, adaçayı, tarçın kaynatıp bıraktım, zencefil bitmiş, sinirlendim, zencefil de biter miymiş? İşe yarar mı onu da kestiremiyorum, öyle acemiyiz ki hastalık mevzuunda.
Neye sinirleniyorum ki ben şimdi zencefile mi, ateşe mi, yoksa bir türlü beceremediği öhöö lere mi?

4 yorum:

elif ada dedi ki...

Zeynepcigim cok gecmis olsun. Adacik da hayatinda ilk kez oksuruk oldu bu yil. Bizim tosba, bir korktu bir korktu. Doktorumuz bize tamamen bitkisel bir sey onerdi. Sen yine doktorunuzla konus ama bunu da bir dene derim. Acayip ise yariyor. Kara turpu alip icini oyuyorsun ve bal koyuyorsun. Bir gece buzdolabında kalıp sulanıyor. Sen de sabah ac karnina, o sudan bir miktar tosbaya iciriyorsun. Bu kadar. Iki gune kesiyor oksurugu. Yerim ben o tosbanin minik ellerini...

ZEYNEP dedi ki...

Umurcum harikasin :) Evden gelen haberler çok öksürmediği yönünde ama ben akşam gözümle görüp anca öyle rahat edebileceğim sanırım. Bu yöntemi de hemen uygulayacağım. Kulagini tutuyor diyor bakıcı teyzemiz umarım üstüne bir de kulak ağrısı eklenmez :( çok teşekkür ettik, seni de Ada tatlısını da öptük kocaman..

Mlke_Btkn dedi ki...

merhabalar,

çok geçmiş olsun, Umur'un dediği yöntemi bende biliyorum ve bir deneyim isterseniz,,
acil şifalar minik kuzuya ;)

sevgilerimizle..

ZEYNEP dedi ki...

Hoşgeldiniz :) Teşekkürler, deneyeceğim umarım kısa zamanda atlatırız. Bizden de sevgiler :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails