14 Ekim 2010 Perşembe

Dün, Bugün, Barış Manço

Dün
Şu posta yorum yapmıştı Umur'cum ve demişti ki söz konusu çocuk olunca bir anda herşey tersine dönebilir. Dün sabah Arda " biylikte didelim iseeee" diye apartmanı çınlatırken ben de Umur' un kulaklarını çınlattım..:)

Bugün
Bu sabah İstanbul' a deli divane bir yağmur yağıyor. Neredeyse bir haftalık bir aranın ardından Arda yuvaya gitsin artık dedik ama daha evden çıkmadan cozutmaya başlamıştı gitmeyelim diye. Kapıda da bayağı kıyamet koparmış, babanın içi gitmiş, gitmiş gitmesine ama baba ayrıldıktan 15 dk sonra aradığımda susmuş oynuyordu. Yaklaşık bir buçuk saat sonra aradığımda resim yapıyordu, biraz önce evi aradığımda ise sağ sağ sağ bacağım, sol sol sol bacağım diye yeni öğrendiği şarkıyı çığırıyordu. Sonuç: Sabretmek, göğüs germek ve sanırım böyle uzun aralar vermemek gerekiyor. E böyle böyle biz de öğreniyoruz ve bu kış biraz hasta, biraz iyi ama zor geçecek, farkediyoruz..

Dün akşam
Hem hamurlarla oynuyoruz , hem de fonda Barış Manço  -  Arkadaşım Eşek çalıyor ve bende kendimce şarkıya eşlik ediyorum. Ama sesim kulağını tırmalamış olacak ki beyimizin " anne, bayış manco şölesin " deyiverdi.! Sus dedi basbayağı bana yani !
Zaman zaman hayıflandığım olmuştu, ah bir konuşsa da derdini anlatabilse diye. Al bakalım şimdi konuşuyor. Sevmedim diyor, çok güzelmiş diyor, ne bileyim isterim istemem, acıdı, oynayalim , gidelim gelelim ne isterse anlatıyor. Ama anlatırken de arada lafı böyle çok fena çarpıveriyor. Konuşuyor mu? Eveet konuşuyor!! :)

Paylaş
 

3 yorum:

elif ada dedi ki...

Ben de neden kulaklarım çınlıyor diye merak ediyordum.
O bıcır bıcır konuşan, annesini "sesi için" eleştiren dombiliyi severim ben.
Aman üzülme Ada da benim sesimi beğenmiyor. Sonra bana şarkı söyle diyecek ama söylemeyeceğim işte.
Kucak dolusu sevgiler

Evrim dedi ki...

Bak eşek herife :) Seni beğenmiyorsa anası ben olaydım da kötü sesi göreydi :) Demir daha o kadar konuşamasa da eliyle ağzımı kapatarak işini görüyor. Bazen işretle ve mimikle işini bu kadar göremese iyi olurdu diyorum konuşması adına. Bazen yapma, etme dediğimde bile aynı yöntemle susturuyo beni. Kapa çeneni diyo resmen... Konuşma mevzusunda da darısı başımıza diyorum.

xxx dedi ki...

kreş konusunda kesinlikle uzun aralar vermemek gerekiyor ve sabır en önemlisi..alışmış olması çok güzel, kısa tecrübemiz sırasında çok ağlayan ve ağladıkça kusan yavrular gördüm. Böylesi çok ızdırap verici.. maşallah diyelim !!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails