19 Temmuz 2011 Salı

Çürük Anne

Yaz günü benden başka sinüzit olup antibiyotikleri yutan başka insan var mıdır acaba?
Sağlam bir çocukmuşum, az hastalanan , yatak döşek yatmayan..Kendimi bildiğim zamanlara dair de hiç yatarak iyileşmem gereken bir hastalık hatırlamıyorum. Ne var ki 30'lu yaşlarla birlikte daha çabuk hastalanır daha zor toparlanır oldum.
Düşündüm de daha sağlıklı yaşıyordum eskiden, içtiğim suya yediğim meyveye dikkat eder, spor yapardım. Hiç biri kalmadı geriye, halbuki asıl şimdiden sonra bakmak gerekiyor kendine heralde. Ayrıca kışın geçirdiğim orta kulak iltihabı ve şu anda boğazımı yakan bu sinüzit sırasında ilk defa ilaçlar dokundu bana. Yazıyorum ki hatırlayayım.
Dün doktordaki muayeneden sonra Arda ile ilgili bir iki soru da sordum. Malum havuza giriyor bu yaz sıpa. Sular bazen midesini bazen kulaklarını dolduruyor. Çocukların kulak kirleri ve havuz suyu bir araya geldiğinde dış kulakta enfeksiyona sebep olabilirmiş. Kulak kirinin içinde gayet sağlam mikroplar olurmuş, öyle kolay kolay kovulamayan cinsinden. O yüzden eğer havuz şartsa, deniz yoksa, o zaman kulakların temiz ve açık olmasına dikkat etmek gerekiyormuş. Kulak çubuğu ile zaten temizlemiyoruz ama tülbent ile temizlik yetmiyorsa, çocuk doktoru kulak kiri çok diyorsa yaz döneminde aralıklı zamanlarda birkaç damla gliserin damlatmak ve kulak kirinin akmasını sağlamak havuza giren çocukları korumak için çözüm olabilirmiş.

2 yorum:

larcencielblog dedi ki...

Zeynep, geçmiş olsun... ben de her daim faranjit olabilen antibıdısever bir bünyeye sahibim!

Son bilgi de süper olmuş, biz sık gidiyoruz havuza; şu gliserin işini bir deneyeyim...

Sevgiler :)

ZEYNEP dedi ki...

Çok teşekkür ederim Başak :) Gliserini daha küçükken Arda biz kullanmıştık, hasta idi ama normal zamanda kullanabileceğimi düşünmemiştim ben de. Başladım damlatmaya.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails