20 Ocak 2012 Cuma

Dinoları gördünüz mü?

Kış mevsiminde haftasonları bazen boğucu olabiliyor. Güzel ve sıcak havanın insana verdiği her an dışarı çıkabilirim hissinin yerini kapalı alana sıkışmışlık hissi alıyor. Bazı günler evde pineklemek çok keyifliyken, bazı günler gerçekten eziyet olabiliyor.
Geçen haftasonu ailenin erkekleri hastalıktan kalkmışken ve ben yaklasık 8-9 günlük ev hapsini geride bırakmışken canımız hiç de evde durmak istemiyordu. Alışveriş merkezinin içine girme fikri bile bana boğucu gelirken, Çağlar hareketlendi. Benim alışveriş merkezine girmek istemiyorum itirazlarımı, Dino' ları görüp çıkarız, boğulmayız kalabalıkta diye bastırarak yola çıkardı bizi. 
Evden çıkmadan önce Forum Istanbul'un içindeki Jurassic Land' a hızlıca internetten bir bakış attım. 
Türkiye' nin ilk temalı parkıymış burası. Müze, Juracopter,Bilim Merkezi ve Laboratuar, Show Garden ve Jurassic Land Mağaza olarak beş bölümden oluşuyor.  Hareketli, ses ve görüntü efektinin olacağını tahmin ettiğimiz Juracopter ve Show Garden kısmından Arda korkar mı diye düşünmeden edemedim. Yine de olası korkma yada hoşlanmama durumlarına o anda çözüm üretmek üzere yola çıktık.
Ziyaretçi olarak müze bölümünde gezmeye başlayanlar küçük gruplar halinde parkın diğer bölümlerinde rehber eşliğinde gezdiriliyor. 
Rehberlerin kullandığı dil, dinozorları anlatımları çocuklara hitap ediyor aslında. Yetişkinler olarak biz, bu canlıların ne kadar büyük olduğuna, bazı dev boyutlu olanlarının sadece otla beslendiğine şaşırarak, fosillerin gün yüzüne çıkarılmış olduğu coğrafyaları görünce buradan doğu kültüründeki ejderha motiflerine varan bağlantıları kafamızda kura kura parkı dolaşmayı bitirdik.
Tahmin ettiğimiz üzere en bol efektle Juracopterde karşılaştık.. Hareketli koltuklar, üç boyutlu gözlüklerle izlenen 5 dakikalık film bizim gibi daha önce böyle bir deneyim yaşamadıysanız etkileyici olabiliyor.
Çıkıştaki mağaza ise bu tip yerlerin sonunda gördüğüm en mütevazi mağazalardan biri. Dinozor temalı Galt Puzzle' ları ve dinozor temalı Playmobil oyuncakları koymaları bana çok mantıklı geldi. İlla bir şey almak isteyen çocuğa eline iki alıp bırakacağı magnet vs yerine puzzle almak tercih edilebilir diye düşündüm. Hoş Arda' nın tercihi en minik Playmobil kutusu oldu, onu da beğendik.
Cüceye gelince korkmadı.
Aksine sanırım şimdiye kadar en anlayarak ve heyecanlanarak gezdiği yer burası oldu. Sinema kısmında abiler koltukların nasıl hareket ettiğini önceden gösterdiler ona ve hatta isteği üzerine tüm grubu bekleterek tekrar gösterdiler. Karar vermesini beklediler. Kendisi aşağıdan değil bizzat koltuklara oturarak seyretmeyi tercih etti. Benim bile kalbim çarptı bir ara, onunkisi de çarpmıştır ama oldukça cesaretli ve dik durdu açıkçası..
Parça buçuk bilip de ilgisini çeken dinozorların bu kadar kocaman olmasına hayretler içinde kaldı. İzleyen günler boyunca dinozor oldu. Diyeceğim o ki korkulan olmadı, çok keyif aldı, aldık..
Kara kış günlerinde değerlendirilebilecek bir alternatifmiş dinolar.
Ayrıca burada 4 yaş üzeri çocuklara dinozor yumurtası boyama ve kazı yapma gibi etkinlikler de düzenleniyormuş.
Çok canınız sıkılırsa seçeneklerinizin arasına koyabilirsiniz.
Fiyat politikası - çok fahiş değil ama daha ucuz olabilirmiş bence - ve kötü havada İstanbul trafiği ve keşmekesine girmiyorum. Biz kara ve elektrik kesintisine rağmen pek eziyet çekmedik ama İstanbul'un kime ne zaman güzel yüzünü göstereceği belli olmaz malum:)


4 yorum:

larcencielblog dedi ki...

Ne güzel olmuş! Bu ara Çınar da dinozorlara taktı; ve biz de, haftasonu MTA'nın müzesine, sonraki haftasonu da AnkaMall'daki National Geographic dinozor sergisine gitmeyi planladık :)

Dinozor temalı PlayMobile'i merak ettim, güle güle oynasın :)

Evrim dedi ki...

Ne güzelmiş! Haberim yoktu bu müzeden.Bizi ensemizden tutup koç müzesine, akvaryuma oraya buraya götüren Pelin performanstan mı düşüyor ne! :) Bu yaz biz de gidelim hatta beraber de gidebiliriz :)

Bu arada Tübitak ön yargınızı daha önce kırmış olsak en azından en irilerden biri olan Diplodocus'un otçul olduğunu bilir şaşırmazdınız efendim der koşarak kaçarım :))

ZEYNEP dedi ki...

Umarım Çınar da çok sever Başak. Küçücük bir oyuncak Arda' nın beğendiği. Elim kadar yesil bir yumurta içinden bir adam bir dinazor bir dinazor yumurtası ve paleontolog oldugunu tahmin ettigimiz adamın miniminnacık techizatları cıktı :) Guzel yani şirin, gorurseniz kesin anlarsın zaten :)

ZEYNEP dedi ki...

Ahaha Pelin evet nasıl atlamış yahu :)) Ama ben siz kesin gitmişsinizdir demiştim içimden . Biz biliosun biraz geç haberdar olup geç aksiyon alabiliyoruz yeni yerlerle ilgili..Bilseydik birlikte giderdik daha önceden, geldiginize bu sefer ..
Diplodocus notumu aldım efem :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails