11 Ocak 2010 Pazartesi

Unutmamak Adına : Son Durum :)

14 ayımız bitti. Unutmamak adına ;

Tembel tospa benim gözümde dün itibari ile yürüyor. Çoktandır ayaktaydı ama elimize yapışık, parmağımıza sarılı geziyordu. Emeklemeyi reddediyor ama o tek parmağı tutmadan da ben giderim demiyordu. Dünden beri aynı odanın içinde artık canlı hedef aramadan dolaşıyor. Odanın dışına çıkmıyor, çıkacaksa o tanıdık parmağa mutlaka sarılmak istiyor hala. Daha bir süre daha sarılsın istiyorum çünkü tahmin edileceği üzere çok düşüyor :( Genelde popo üstü ama çok düşüyor.. Şu günlerde elimde fotoğraf makinem olmadığına yanıyorum. Haftasonuna belgeleyeceğim inşallah..

Anlamlı olarak söylediği toplasan 4-5 kelime var. Bunlar dışında devamlı bir şeyler anlatıyor. Çenesi kalabalıklaştı ama anlayabilene..

Bütün komutları anlıyor, yerine getiriyor.

Yemeğimi kendim yiyeceğim itirazları baş gösterdi. Kaşığın üstüne alamazsa yemeği eliyle tutup kaşığın üzerine koyuyor ama ağıza giderken düşüyor tabii :)

Kitaplara olan ilgisi birdenbire arttı. Kitapları getirip önümüze koyuyor, genelde de hep aynı hikayeyi istiyor.

Giyinip soyunurken üzerindekileri çıkarmaya yada kendi giymeye çalışıyor. Özellikle çorap ve ayakkabılarını..

Ayaklarında gözle görülür bir düzelme var. Sol ayakta pek bir şey kalmadı, sağ hala biraz yamuk basıyor ama 2 ay oncesine göre çok çok farklı.

Küçük nesneleri ağzına götürmeden oyun oynama safhasına ulaştık. Bu tip şeyler ilgisini çekiyor ve uzun sürelerle oyalanabiliyor.Fasulyeleri eli ile bir kaba toplamak, içine bir şeyler doldurduğumuz şişe ve kavanozları sallayıp seslerine gülmek, sonra içindekileri illa dışarı çıkarmak..
( Kendime not: Yeni bir şeyler bulmalıyım, bu aylarda ne yapılabilir.. )

Alt değiştirmek bir kaçma kovalamaca oyunu, tutarsan değiştirisin :)

Koltuktan, yataktan iniyor ama çıkmayı denemiyor, biliyor sınırlarını  :p

Bütün kapaklar kapanmalı, herşey yerli yerinde olmalı diyerek yerşnde olmayan eşyaları gösteriyor, becerebiliyorsa alıp getiriyor, her türlü kapak yerine takmaya çalışıyor.

Müzikte el çırpmak yeni keşfi,,Nay nay yapıyor işte :)

Küpler vs diyeceğim ama düşünüyorum onlar bayadir dizip bozuyoruz zaten..

Aklıma geldikçe eklenecek..

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails