8 Haziran 2010 Salı

Bahar Dönemi Bitti, Hem Mutlu Hem Hüzünlüyüz Biz..

Music Together bahar döneminin son dersini yaptık Cumartesi günü. Bu sefer çimenler üzerinde kuruldu kocamaan bir daire. Sadece kendi seslerimiz ile açık havada, sınıftaki ritmi ve coşkuyu yakalamaya çalıştık. Havanın ve çocukların güzelliği yeterliydi zaten eğlenmek için ama anladım ki aslında her hafta bunca insanı bir araya toplayan, Yapıncak' ın enerjisi, isteği, sadece çocukları değil, anneleri babaları motive etmeye çalışan, bıkmadan, usanmadan, yorulmadan binbir hareket ve mimikle şarkılara renk ve hareket katan haliydi.

Bir insanın yaptığı işi sevmesinin ne demek olduğunu gördüm ben her hafta O'nda. Her şarkıda oğlumun kitlenerek bizden çok öğretmenini izlemesi, derse katılmak isterken yaptığı beceriksiz hareketlerde bile gözünü Yapıncak' tan ayırmaması, O' nun çocuklar üzerinde yarattığı etkiye bir örnektir.
Geçirdiğimiz 10 hafta Arda' ya çok ama çok şey kattı. Konuşmasının gelişimine de katkısı olduğunu düşünüyorum bu derslerin. Yolda yürürken bile sağdan soldan gelen müziklere kulak kabartan, her firsatta , her ritme ayak uydurmaya çalışan, bizim ağzımızdan çıkan kelime vurgularına bile dikkat edip taklit etmeye çalışan bir noktaya geldik. Sosyalleşmesini, çekingenliğini atmasını vs bunları saymıyorum bile.
Bize gelince, çok güzel arkadaşlar edindik, bir sürü miniğimiz oldu hatırladığımız , andığımız. Arda ile birlikte biz de eğitildik. Son dersteki küçük kanon denemesi anne babaların da dersini iyi çalıştığını açık seçik gösterdi :)


Yaz döneminde yokuz ama sonbahara sanırım yine oralarda olacağız. Bu enerjisi yüksek grupla bir araya gelmek, yeni minikler tanımak, yeni arkadaşlar edinmek , belki de eskilerle yeniden buluşmak için. Arda' nın müzik adına kazanacağı şeylerden zaten çok eminim. Bize bu güzel tecribeyi yaşattığı için Yapıncak' a sonsuz teşekkür ve sevgilerimi gönderiyorum.

Paylaş

5 yorum:

ayşegül dedi ki...

harika zaman geçirmişsiniz,büyük katkısı olmuştur kesinlikle arda'ya.
ben resimlere bakarken bile keyif aldım sizi düşünemiyorum :)

nilo dedi ki...

ne kadar güzel birşey yapmışsınız, aynı şeyi bizde düşünüyoruz bu sene, hattat biraz daha ileri gidip bilfenin oyun grubuna mı yazdırsak diyoruz:) keyifli vakit geçirmenize çok sevindim:D

ZEYNEP dedi ki...

Yaz için başka bir arayıştayız biz de şu aralar. Bilfen in oyun grubu olduğunu bilmiyordum bak, ona da bakayım :) Tavsiye ederiz kesinlikle, Bizim için çok keyifli, Arda için de çok eğlenceli ve öğreticiydi..

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Zeynep, ne guzel bir yazi olmus boyle, ben de tesekkur ediyorum size :) Arda'cığıma sevgilerimi gönderiyorum. Biraz da velilerin gözüyle neler yaşandığını merak eden velilerim için bu yazının linkini verebilir miyim? Sevgiler,

ZEYNEP dedi ki...

Tesekkur ederim Yapincak, gercekten cok keyif aldigimiz bir tecrubeydi ve tabii ki link verebilirsin:) Sonbahar donemine katilmak istiyorduk ama sanirim kayitlari kacirdik, bu hafta is icin uzaktayim ama doner donmez arayacagim belki kendimize bir sinif buluruz :)Sevgiler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails