21 Nisan 2011 Perşembe

Ne güzel bir şey lego denen şey..

Kim bulmuş legoyu?
Açıkçası iki satır da olsa google a yazıp , okuyasım yok.
Legoyu kim bulmuşa gelene kadar on yüz milyon şey var aklımda yapılacak. Dün akşam kocaya ağlıyordum, günleri uzatsınlar diye..
Ama kim bulmuşsa, acaip bir buluşa imza atmış derim.
İnsanın birbirine ekledikçe ekleyesi geliyor.
Bir de şurasına şunu eklesem diye diye bir bakmışsın oyuna dalmışsın.
Sonra etraftaki sessizliği farkedip kafayı kaldırınca, bir bakmışsın cüce de kendi oyuncaklarını yapıvermiş..
Vallahi de billahi de benim yaptıklarım ucube onunkilerin yanında.
Aklıma bir şey gelmiyor, üst üste ekleyip, soyut heykeller çıkarıyorum ortaya. Çocuğum ise gayet somut! Son günlerinin favorisi çöp kamyonu ve çöpçülerini hayata geçirmiş.
Bir başka akşam da okuldaki kahvaltı masası ve arkadaşlarını yapmış. Öyle diyor...
Kamyonu babadan kopyaladı onu biliyorum da masa tamaaamen kendi buluşu,, Adamları oturturken diğerlerinin yıkılması onu baya baya uğraştırdı, oyaladı..

Oğlumun Cancan' ı sen nefret ettin biliyorum ama iyi ki bir ara o legocuyu kendine kariyer basamağı yapmışsın, duacıyız :))
Bir de şu kodlarına yazılmış olanlar mevzuu var.
Arabaların yüzüne bakmayan çocuk, bulduğu her yüzeyde araba sürmekte şu aralar. Yol bulamayınca eski yöntem tuvalet kağıdından yol yapmış kendine, ama acıdım bu sefer, yııtılıo ama anne buu diye çok yakındı, gaddar anne eli değip bir yol, bir ray alamadı çocuğa

Çöpçü de oluyor sıkça, meslek seçimi şahane.
İlk arabam oyuncağı yürümesine yaramadı ama çok güzel bir çöp kamyonu oluverdi. Arkasına tırmandı mı, oldu sana çöpçü amca..Tek sorun evin her yerine bir şeyler atacakmışız, o da toplayacakmış çöpçü amcalar gibi.. Evin için buruşturulmuş peçeteden geçilmiyor..
Sen ne dersen, ne sunarsan sun, o sırası geleni, içinden geleni yapıyor işte,,
Biz de peşine takılıp çocuklaşıyoruz , çocuk olmaya çalışıyoruz çokça..

Paylaş

10 yorum:

füsfüs dedi ki...

zeyneep nedir bu çöp kamyonu sevdası, hadi sizinki erkek, bizimkine ne oluyor, her akşam çö kamyonu bekliyor pencerede:) kahvaltı masasına bayıldım. lego benim de aklımda ama defne ilgilenmezse dye almaya çekiniyorum. duplo mu bunlar?

yeliz dedi ki...

hah işte tam da aradığım konu:) ne alsak nasıl başlasak diyordum. temalı duplo mu bunlar?

ZEYNEP dedi ki...

Füsun' cum evet duplo bunlar.Arda da çok zaman ilgilenmedi ,anca yeni yeni işte. Defne' nin ilgisini çekecek bir çeşidi mutlaka bulursun. Çöp kamyonunu sorma :)Bu sabah kreşe giderken sokak sokak kamyon takip ettik diyeyim anla :)

Yeliz, temasız duplo bunların çoğu.2-5 yaş basic kutu olanlardan.Ama bizde bir iki temali ekleme de var, kamyonlar filan o temalılardan çıkıyor.Bir yerden başla derim, sana kitap okuyacak daha çok zamanı garanti edebilir :)

Evrim dedi ki...

Biliyorsun bana da bloga bir kaç kez yazdırdı bu Lego aşkı :) Hem benim, hem oğlumun aşkı :)

Ama lafım almayı düşünen Füsun ve Yeliz'e :) Bizim oyuncaklarımıza bile yorum yapan doktorumuz(!)yaratıcılık adına önce brick setleri almamızı önermişti yada oyuncak olarak lego istiyorsanız onları alın diğer temalı olanlar Lego değil pazarı büyütmek için sonradan çıkarılmış herhangi bir oyuncak demeye getirmişti lafı demek daha doğru olur :)

Ama bizde Zeynepler gibi 2 brick set ile başladık. Başta hiç temalı yoktu. Bizim eşek temasızlardan 20 aylıkken helikopter yaptım diye karşımıza çıkınca tamam bu olmuş deyip bir kaç temalıyı da ekledik yanına :)

Zeynep gibi bende şiddetle tavsiye ederim. Bu arada masaya bir iki playmobil adamı da karışmış gözümden kaçtı sanma :P

ZEYNEP dedi ki...

Brick mi deniyor bunlara? Oynuyorum ama habersizim bak :) Playmobil adamları senin aldıkların, onlar da lego ailesine dahil oldular çoktandır :)

Evrim dedi ki...

Aşkolsun dr çatlak hülya'ya... Lego ile ilgili bize detaylı brifing verirken size "brick set" bile mi demedi ? :))

yeliz dedi ki...

Evrimcim mail de attım:)

Zeynep, Evrim teşekkürler. O halde bricklerden başlayalım, sonra belki kamyon gibi ufak tefek eklemeler yapalım.

Öpüyorum:)

xxx dedi ki...

biz geçen yıl almıştık lego setlerinden.. bir tane normal renkli legolar var, bir tane de bu duplo setlerden .. bizimki çiftlik.. hayvalar bahçeler evler vs.. iki tane abisi var.. ben çok faydalı buluyorum.. kendine göre şekiller vapıyo, hayal gücünü çalıştırıyor. temalı olanlarıda kendilerince oyun kurmalarını sağlıyor.. alya çok sever legolarını.. ben herkse tavsiye ederim.. araba sürerken ki ayakları çok tatlı çıkmış.. ısır benim yerime.

elif ada dedi ki...

Ne güzel yapmışsınız Zeynep, bak şimdi benim de canım çekti. Bizim kız da hiç böyle lego falan hevesi yok, ben de almamıştım. Belki alıp ben oynarsam o da oynar benimle. Ya da toplayıp size geliriz, hep birlikte oynarız ne dersin?

Biranda dedi ki...

Birden fotoğrafları görünce "aaa usta, aa esra, aaa seyis, aaa mimar, aaa müyendis..."derken buldum kendimi! Hepsinin adı var, hepsine ayrı evler, bahçeler, "merveden"ler kuruluyor... Bazen babaadam vermiyor Deniz'e yego parçalarını, çekişiyorlar filan:) Yaşasın LEGOOOOO!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails