19 Eylül 2011 Pazartesi

Bu sefer oldu!

Galiba bu sefer başardım !
18 aydır ekmek yapıyorum ben bu evde..Başka deyişle 1,5 senedir..
İnsan bir kere bile  mi ununu suyunu tuzunu kendi ayarlayıp pişirdiğinde tutturamaz?
Zaten işin içine buğday unu girmediğinde baştan bir sıfır yeniksiniz bu ekmek işinde, mecbursunuz bir tutam da olsa buğday unu katmaya,,
Piyasada da yok % 100 çavdar unundan ,yulaf unundan ekmek,,
Oranlar var,,
Buğday oranı yüzde otuz, elii vs civarı olan gibi gibi,,
Zamanın darlığı ve kendi beceriksizliğim nedeni ile hazır satılan ekmek unları kurtarıcım oldu hep,,
Kesinlikle hiç buğday yemeyecek gibi bir kritik bir durumumuz da olmadığından, yulaf ve mısır unu ağırlıklı hazır unlardan makinede ekmek yaparak şimdiye kadar geldik,,
Bu sabah yine dellendim, okula bir bütün ekmek değil, az ve taze ekmek göndermek derdim,,
Sırf yulaf unu değil, buğday da var içinde ama bu sefer mayası, tuzu, suyu şimdiye kadar okuduğum onlarca ekmek tarifinden ortaya karışık,,
Tuttu işte valla tuttu :)

6 yorum:

nil dedi ki...

Cok da guzel görünüyor :) ellerine saglık,tutamaz artık kimse seni:)

xxx dedi ki...

harika görünüyor.. ben hiç denemedim.
bu arada ev hayatı nasıl gidiyor, alıştın mı, sıkıldın mı ?

ZEYNEP dedi ki...

Sağol Nil :) Ben pek emin değilim ikinci denemede yine çuvallayabilirim :)

Esra galiba alıştım :) Bilmiyorum ki ne olacak bu gidişle :)

Fatma dedi ki...

Gerçekten harika görünüyor:)

elif ada dedi ki...

Vaawww kokusu buraya kadar geliyor bu ekmeklerin. Ellerine sağlık Zeynebim. Bu arada bu ekmek işi bir garip. Ben de ikinci ekmeğimi yaptığımda pek bir duygulanmıştım. İlkinde de duygulanmıştım ama duygularım pek farklıydı çünkü ortaya çıkan şey ekmekten başka her şeye benziyordu. Afiyet olsun, yarasın tatlı oğluma

xxx dedi ki...

Birşey olmuyor Zeynep :) Bak bana bir sene oldu. Haftanın üç gününü seyehatlerd egeçiren, bavulla dolaşan ben bir yıldır eve kapandım. İşin kötüsü alıştım :) Kucaklıyorum sizi.. sevgiler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails