29 Nisan 2010 Perşembe

Ayy-dedde?

Akşam balkona çıkmaya çalışınca , "bak gece oldu güneş battı, aydede çıktı, hava soğudu, balkona yarın çıkarız " açıklamalarım sürerken karşıdan " aay-dedde?" cevabı geldi. Evet aydede, bakalım mı aydedeye? Nasıl da güzel bir ay vardı dün gece kocaman, pasparlak..:)

Sonra bütün kitapları döktüm bir aydede resmi bulayım diye. Onca kitapta bir aydede resmi olmaz mı yahu ?.. Neyse bir flashcard bulduk, üzerinde sırıtan bir aydede. Cici nidaları ile gezdirdik aydedeyi evde, babaya gösterdik, aydede aydede senin evin nerede diye şarkı söyledik, şarkının devamını da bilmiyoruz üstelik:(

Sabah "ayy-dedde" diye uyanınca, evdeki yegane ayy-dedde resmi teyzeye gösterilince, bana da farz oldu aydedeli bir kitap, bir masal , aydedeli birşeyler bulmak bugün.

Bu yandaki resim de internette bulduğum "küçükyıldız ve tonton aydede " masalından aslında. Masalı print etsem yanına da birkaç aydede resmi koysam? Önce masalı okumak lazım ama dimi? hımm hımm...Hadi kolay gelsin bana :)

1 yorum:

bahriye-krm dedi ki...

merhaba;bizde de var ay dede sevgisi.Akşam olunca balkondan mutlaka bir bakış atılır ay dedeye :) Şarkımızı da babaannemiz öğretmiş ''ay dede ay dede bize şeker at'' Çevrelerindeki olayları anlamaları nasıl da güzel oluyor..
sevgiler...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails