19 Mayıs 2010 Çarşamba

Yılan hikayesine dönen kulak problemi

Bir kulak hikayesidir gidiyor.
Mart başı ateşlendiğinde Arda , kulağında da iltihap başlangıcı gördü doktorumuz. Antibiyotiksiz hallettik bir şekilde ama çok kısa süre sonra el yine kulakta , ateş yok, ağrı yok ama belli ki bir rahatsızlık var. Kalktık bir daha gittik hem kendi doktorumuza hem kulak burun boğazcıya.
Orta kulakta sıvı birikmesi dendi. Nedenini anlayamadığımız ve hiç geçmeyen burun tıkanıklarımızın sonucuymuş bu. Burun tıkalı olduğunda burundan akamayan akıntı kulak ile bağlantıyı sağlayan östaki borusuna doluyor ve kulakta bir sıvı birikmesine yol açıyormuş.Öte yandan temiz hava akışı olmayan üst solunum yolları enfekte olmaya açık ve yatkın oluyormuş.  
Arda' nın durumu iltihabik bir durum değil ama tedavi gerektiren bir şeydi. Bir süre Zyrtec şurup kullandık, çünkü burun tıkanıklığının alerjik olduğu düşünülüyor. Şurup kulakta tam iyileşme sağlamadı. Hülya Hanım ağızdan uzun süre bu ilacı almasını istemedi ve bir burun spreyi önerdi. Bir haftalık kullanım sonunda kulağımız %99 geçmişti. Bir hafta daha kullanın bırakın dedi.  
Gelin görün ki ikinci haftanın sonunda 3 gün süren bir burun akıntısı - nezle yaşadık. Hülya Hanım nezle bitene kadar spreye devam dedi. Nezle bitti, sprey kesildi el yine kulakta.  
Doktorumuzla telefon konuşmalarımızda artık onun da bazen ne diyeceğini bilemediğini hissediyorum , yada daha derin düşünmeye gereksinim duyduğunu ve hak da veriyorum. Antibiyotik gerekmeyen bir durum neden bu kadar uzun sürer, neden hiç geçme belirtisi göstermez yada gösterir ama tekrar nükseder.. Alerji testi yapalım dedi en sonunda. Burundaki sorunu anlayalım, tıkanmasını önleyelim böylece kulağı da geçsin.  
Artık benim de sinirlerim bozulmaya başladı o elin devamlı kulağa gitmesine. Alerji testi için kan vermemiz lazım, allah biliyor ya bir haftadır o gücü bulamadım kendimde.. Canı yansın, deli divane ağlasın sen tutmaya çalış, yok damar bulacaklar yok elinin üstü. Ne içim ne de kalbim kaldırdı düşüncesini bile. Doğum sonrası süreçte yaşadığımız kan alma seanslarının acısı çıkmış değil henüz içimden..
Bugün baktım çok kurcalıyor kulağını yine. Anlaşılan haftasonu bize hem doktor hem de laboratuar yolları gözüküyor.



2 yorum:

ayşegül dedi ki...

çok çok geçmiş olsun Arda'ya.
İnşallah bu son kulak problemi olur.

ZEYNEP dedi ki...

insallah.. cok tesekur ederiz:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails