10 Ocak 2011 Pazartesi

Sabah sabah gırrr

Hani bazı insanlar vardır ya, ne yediğinize, ne giydiğinize, ne zaman evleneceğinize, ne zaman çocuk yapacağınıza herşey ama herşeyinize karışmaya, en azından yorum yapmaya bayılırlar. Kendinlerinde o hakkı görürler. Mutlaka kendi örneklerini verirler, sizin şartlarınızı kendi şartlarınıza benzetmeye çalışırlar da sizi iknaya uğraşırlar.
Yada kimi insanlar vardır en doğrusunu onlar bilir. Başkasının doğrusunu kabullenmek bir yana saygı duyma gereği de görmezler. Hayır en doğru benim bildiğim, en doğrusu benim yaptığım, sen de öyle yap emi diyerek bir de yol gösterirler.
İkinci çocuğu yapmanızı öneren teyzelerden, "çocuk 2 yaşına gelmiş hala mı şekerden sakınıyorsunuz  cık cık cık " diyen komşulara kadar pek çoktur bunlar.
Ama aralarında öyle bir grup var ki beni benden alıyorlar.
Bunlar çocuğunuzu sizin yerinize eğitmeye çalışan, kendi doğrusunu sizin çocuğunuz üzerinde uygulamaya hevesli bir grup. Anne arkasını dönmüşken yada eskaza anne yokken "aaa artık kocaman abi oldun , çişini söylemelisin" le cümleye başlayanından, "hııı hadi koş yatağına yat da uyu bakayım" diyerek azarlayanına, olur da yaptığı sizin tarafınızdan farkedilirse yada duyulursa da zeytinyağı gibi üste çıkıp bırak ağlasın, ağlaya ağlaya öğrenecek deme cüretini gösterenine kadar geniş bir grup bu.
Herkesin doğrusu kendinedir, herkes çocuğu için en doğrusunu en iyisini kendi bilir, aynı ne yemesi ne giymesi ve ne zaman evlenmesi gerektiğini en iyi kendi bileceği gibi.
İnsan her konuda eleştirileri, uyarıları ve önerileri, dinler, değerlendirir, uygular veya uygulamaz. Bu da kişinin kendisine kalmıştır.  
Üçüncü şahıs olarak bir kişinin müdahelesi en en en fazla bunu da böyle yapsanız daha iyi olabilir, demektir, hepsi o. İşte bu sınırı aşanlar benim de sınırımı aşıyor.

Paylaş

3 yorum:

Itır dedi ki...

etrafımızı sarmış durumdalar..neden akşamları odaya gidip uyutuyormuşum çocuğu? bıraksaymışım kendi kendine takılsınmış, uykusu gelince bir yerde kıvrılır uyurmuş bile geldi başıma benim :) daha ne diyeyim?

elif ada dedi ki...

Çıldırtıyorlar insanı gerçekten. Ve en kötüsü, bu insanlara karşı ne yapacağını bilemiyorsun. Ne söylesen cevapları zaten hazır. Sinir olduğunla kalıyorsun. Cevap vermesen içinde patlıyor. Biz de bir de köpekler var. Öyle çok karışanımız var ki... Bazen çığlık atmak geliyor içimden. O derece

Adsız dedi ki...

Birileri seni fena kızdırmış anlaşılan :) boşver Zeynep onlar hep var ve olucak tıka kulaklarını devam et..her anne kendi doğrusu bilir ve ona göre davranır zaten bu duyusal değil güdüsel birşey tabi anlayana :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails