12 Ocak 2011 Çarşamba

Tiiçıı, mandallar ve kardanadam karışımı bir yazı

Almış eline şu resimdeki kutuyu gidiyor.
- tiiçıı oldum ben simdii, deliyooyumm, muzit çalcaam!
- ne oldun oğlum?
- tiiçııı
- tırtıl mı oldun?
- yaaaa tiiçıııııı !!!!
- hımm
- ne oldum ben?
- (haydaa) ne oldun annecim?
- uaaaaa, tiiçııı, uauauauaaaa tiçııı tiçıııı!!!!!
Anlamıyoruz işte bazı şeyleri, anlayamıyoruz. O da çok sinirleniyor böyle olunca. İnatla anlatmaya çalışıyor. Bir de anladık mı diye soruyor ne oldum ben diye. Genelde başka banzetmeler ve tariflerle anlatıyor derdini böyle durumlarda.Yeşil arabayı anlamadık mı, kepçesi olan diyor yada ne biliim üstüne adam oturmuştu ya, vs diye tarif ediyor. Ama bazen de olmuyor işte.
Bu sohbet bir süre daha uzadı sonra bende jeton düştü . Teacher olmuştu oğlum!!
Ah be kreş, iyisin hoşsun, bu miniklere olur olmaz dersleri dayamıyorsun ama benim oğlum işte elinde müzik kutusu ile gelen teacherı , diğerlerinin ona seslenişini görüyor, duyuyor ve bir de alfabenin daha yarısını söyleyemezken aynısını söylemeye kalkıyor. Ne yapayım ki :))
Ne oynasak ne oynasak sorunsalına acil çözüm bazen mandallar oluyor. Bıktırmayıp arada çıkarırsam mandallar binbir şekle giren oyuncak olabiliyor. Birbirinin ucuna takılıp tren oluyor mesela. Ama işte gerçek amacını kullanarak da oynadık , oynuyoruz.

Son günlerin favorilerinden biri bebekleri giydirmek. Eskiden karton bebeklere kağıttan giysiler giydirirdik ya, ben pek severdim. İşte onların çok basit olanına internette rastlamış ve kesmiştim. O oyun bizim evde ne tuttu ne tuttu anlatamam. Şapkasını çıkar, ceketini giydir diyerek, aa ayatları üşüdü anne ayaptabılayı needee diyerek, oynadı da oynadı.
Son sayısında meraklı minik ekinde bir kardan adam oyunu vermişti. Oyun biraz zordu Arda için, zarlı filan, biz de kestik kardan adam giydirmece oynadık.

Tavsiye ederiz :)



Paylaş

9 yorum:

KEO dedi ki...

biz de bu oyunu aynen bu şekilde oynadık:) ve arkadaşlarımıza hediye ettik birer tane:)
sevgilerr

Mlke_Btkn dedi ki...

Ahh elbise giydirmece, evet yaa :))

Nasıl hatırladım şimdi, ne güzeldi, ben de tiki diyor zannettim :p :))

Ahh neler diyorlar, öğreniyorlar..

Evrim dedi ki...

Hani Türk filmlerin de bir sahne vardır. Bir çember yaparlar kızı da biraz içirip çemberin ortasına alırlar. Sesler yankılanır vs :) Al işte aynen öyle kendimi bir çemberin ortasında ve bana herkesin "Meraklı Minik, Meraklı Minik" deiğini benim de çaresizlikle bir oraya bir buraya savrulduğumu hissediyorum son günlerde :) Bir yığın blog ve en son bu akşam telefonda Pelin (çocuğu dahi olmayan görümce:)) Meraklı Minik dedi ve şimdi sen :) Alıcam uleeen :) 3-5 ay gecikmeli de olsa okuyacağız. Alırım Pelin'in adresine gönderirim. Türkiye'ye geldikçe de getirir burada faydalanırız. Herhalde gündemden haberler yoktur, eskimez :P

Bu arada Arda'nın Tiiçıı'sına kurban. Yok neden Tiiçıı'ya kurban olayım Arda'ya kurban :)

ZEYNEP dedi ki...

Keo hediye etmek çok güzel fikirmiş, arada deliriyor okula sürpriz götürücem diye biz de yapalim:)
Melike dimi ne güzeldi o karton bebekler elbiseler, şimdi bir heves oynuyorum ben de.
Evrim' cim canım :)bence hala küçükler bizim sıpalar bu dergi için ama arada hayat kurtarıyor işte. O yüzden şimdi alsak sana burada, sen yaza topluca alsan bence zaten anca tam anlayacağı eğleneceği vakite denk gelecek. Şimdilik resimlerine bak çıkartmalarını yapıştırdan öteye pek geçemiyoruz , biz en azından.

Adsız dedi ki...

Merhaba,Arda'nın üzerindeki hırka çook güzel bayıldım..Hazır değil sanırım el örgüsümü?Hemen anneme bir tanede oğlum için ördürmeliyim..sevgiler berna

ZEYNEP dedi ki...

Merhaba Berna, evet el örgüsü, benim de annemin bir arkadaşı örmüş Arda' ya. Ben de çok seviyorum. Hani kendim yapsam öreyim dicem ama elimden gelmiyor pek, anneler becerir ama :)Sevgiler

Adsız dedi ki...

Peki,izninizle bir kopyasıda oğlumun olsun inşallah bu güzel hırkanın.. bu renklerden bulabilirim umarım:)
Hoşçakalın..

Sen Gelince dedi ki...

Biz de baktık oyun zor bizim için kesip yapıştırıp kardan adam giydirmece oynadık sizin gibi. Giydirdiklerimizin arkasına notlar bile düştük:)

Adsız dedi ki...

Paylaşımlarınız bize de çok yardımcı oluyor, dell dizüstü teknik servisi olarak paylaşımlarınızın devamlılığını dileriz.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails