27 Kasım 2010 Cumartesi

Kum havuzu arıyoruz, var mı bilen?

 ccccccc  Bütün parkların zeminlerini kırmızı yumuşakça bir madde ile kapladılar. Adını bilmiyorum ne deniyor buna. İyi oldu zarar vermeyen bir zemin atlasın düşsün yuvarlansın, kötü oldu kum olan park kalmadı. En azından bizim buralarda. 
Moda sahildeki parkın zemini hala kum, gittiğinizde kovalı kürekli bir sürü çocuk görüyorsunuz, eğer sizin kova ve küreğiniz yoksa hafiften zor anlar yaşanabiliyor, biz son gidişimizde en dandikten bir kova ve kürek edinmek durumunda kaldık. Çünkü öyle başkasının oyuncağına kolay kolay sulanmayan, çekingenlikten ölen tospa malına süpper sahip çıkan bir ablanın kova ve küreğine göz dikti. Ama ne mümkün koklatmadı öbürü :) Gitti en sonunda yapraklarla kumda yemek yapan iki çocuğa yanaştı da neyse ortalık duruldu biraz..
Diyeceğim şu ki hem kum yok , hem de olan kumun da temizliği şüpheli. Hadi temizliği geçtim zaten eller herşeyin içinde ama kuma ulaşmak gerçek bir çaba gerektiriyor..
Dün bayağı bakındım, hava daha güzel olsaydı aklımda şile tarafı vardı. Sahile yayılmak, bize eşlik edecek çocuklu arkadaş bile vardı da işte hava elvermedi. Sabah şansımızı Caddebostanda deneyelim dedik, küçük de olsa doğal sahil var ama lodosu es geçmişiz :) Hoş Arda için farketmedi, bayıldı dalgalara, girmeye bile kalktı bir ara :))
Biraz oyalandık o civarda denize baktık kahve içtik derken , sıcak saatleri kaçırmadan Göztepe parkına gidelim dedik. Eh nispeten oynanabilecek bir kum bulduk orada. Hatta bizim gibi kuma hasret bir arkadaş da bulduk. 
Hiç tanımadığım bir kuzunun resimlerini internete koymak istemedim şimdi ama bu arkadaşın traktörüne ve kumdan kurabiyeleri ezişine pek bir bayıldı Arda, utangaç gülüşler attı. Önce salıncak dedi küreğini filan arkadaşa bıraktı gitti sonra aklı orada kalmış olacak ki koşar adım geri geldi, çöktü yanına.. Ben biliyorum ama sırf o traktör uğruna :)
Park arkadaşımızın annesiyle de lafladık biraz. Onlar da çok dertliydiler bu kumsuzluktan. Bebek sahilindeki parkta oldukça minik bir kum havuzu yaptılar ve etrafını kedi köpek girmesin diye çevirdiler diye anlattı. Başka da bir yerde çevrili kum alan görmedim dedi. Nitekim biz çocukların oturduğu alana göz atmıştık ama parkın geri kalanında bol miktarda köpek dışkısı vardı :(
Ne diyeyim, boşuna evlerine sahillerden temiz kum taşımıyor insanlar, yada mağazalarda çocuklar oynasın diye torbalarla kum satılmıyor..Ama balkonda kumla oynamakla parkta kumla oynamak bir midir? Arda' nın keyfini, çoğunu gülmekten fotoğraflayamadığım hallerini görünce benim cevabım net: değildir.
Biz bu sabah bayağı bir yol teptik sonuç olarak, hava güzel olsaydı daha da uzun yol gidecektik..Çok yol demeyip yine gideceğiz, en azından Arda' dan daha çok park oyuncakları ile eğlenip, gününü gün eden babamızı parka götürmek için :))





Paylaş

3 yorum:

Evrim dedi ki...

Demir Berk ile oynuyor. Gizli gizli nete girdim :) Tabii son yazimi okuduysan ne demek istedigimi anlamissindir :)

Su cocuk parklari ile ilgi bir yazi yazmak hep aklimda vardi, kaliyordu. Ozellikle kum mevzusunu :) Buraya geldikten sonra yasadigim en buyuk soklardandi cocuk parklari. Bollugu, hepsinin mutlaka kumlu olusu, oyuncaklarin hemen hepsinin ahsap olusu, neredeyse her parkda farkliligi ve cocuklari zorlayiciligi yani macera dolu olusu :) Senin yazinla gaza geldim en kisa surede yazacagim valla. Ozellikle kurabiye yapinca insanin gercekten yiyesi gelen, cocuklarin yalin ayak salindigi hem tane iriligi hem renk olarak undan hallice kumlari. Sen biliyorsun ama okuyanlar icin bir kum havuzu ornegi bu arada son fotografa bayildim :) http://i54.tinypic.com/29e4qs.jpg

Mlke_Btkn dedi ki...

Biz de kummm çokkk, ne kadar istersen, bütün sahil boyuuuu :)))

buyrun gelinn :))

Ama kötü olmuş yaa şaka bi tarafa, bu çocuklar nerede nasıl büyüyecekler, Allah'tan bizim buralar bu konularda güzell...


Ama baba'da doymuş parka yanlız heheheh :)))

ZEYNEP dedi ki...

Evrim, sizin parkların yanına yanaşmaz hiç bir kum havuzu, kumu ayrı güzel parkın kendisi ayrı güzel, kıskanmaktayım çok fena :))Arayı açmadan yazıver , bekliyorum. Ayrıca yazını da okudum , okumaz mıyım :)

Melike , ah bir yolumuz düşse o taraflara, kuma da geliriz sizi görmeye de. Küçük şehirler, sahil kasabaları her açıdan çocuklu insanlar için daha kolay.. Tadını çıkarın derim :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails