14 Ocak 2011 Cuma

Havuçtan sürpriz olur mu? Olur oluur, bal gibi olur..

- Batın batın süpiz detiidim sizeee
veya
- Anneee süpiz vey banaa. Yaa süpiz istooyuummm , bohuhuhu :(
Bu sürpriz konusu neymiş diye azıcık deşince anladık ki, bazı günler sınıf arkadaşlarının anne babaları çocukların çantalarına bisküvi,çubuk kraker, bonibon vs koyuyorlarmış.
Okulun talebi değil bu, öyle bir aburcubur günü yada evden bir şey getirin günü diye bir şey yok okulda. Neden koyulup gönderildiğini de bilmiyorum. Öğretmenleri de birinin çantasından böyle bir yiyecek maddesi çıkınca herkese paylaştırıyormuş. Verirken de arkadaşınız size sürpriz getirmiş diyor herhalde.
Öğretmeni ile konuşunca onun da bundan rahatsız olduğunu farkettim. Gerek yok diyor bu yiyeceklere. "Ama çantadan çıkınca, yada çocuk çantada onun olduğunu bilerek okula gelince illa ki ortaya çıkıyor ve paylaşılıyor. Keşke başka şeyler gönderilse, biber gibi salatalık gibi, yada hiç gönderilmese"  dedi.
Dün sabah biz de havuçları soyduk , ince çubuklar halinde kestik ve okula sürpriz götürdük. Daha doğrusu baba-oğul götürdüler. Arda bundan sürpriz olmaz diyerek itiraz ettiyse de havuçlar çantaya girdi.
Bu sabah Arda' yı bırakırken sormuş Çağlar havuçları yediler mi diye. Çok şaşırdılar demiş öğretmeni :) Ama sonra kıyır kıyır hepsini yediler kalmadı geriye ..
Sevindim mi? Sevindim.
Derdim ağzına hiç çikolata bisküvi koymasın değil. Zaten o kadar çok koruyamıyorum da. Bizim yanımızda da yiyor zaman zaman.
Ama birkaç günde bir az da olsa abur cubur yemesine de içim elvermiyor. Kaldı ki zaten yemekle arası iyi, ben eminim gidip bir ikincisini istiyordur, ki istiyormuş,,
Şimdi acaba bu konuyu diğer velilere bir şekilde duyurmalı mıyım diye düşünüyorum.
Çok mu çıkıntılık etmiş olurum?
Nasıl demeli, nasıl söylemeli acaba?



Paylaş

3 yorum:

Evrim dedi ki...

Bu işi bence çocuklarla kısa bir mektup göndererek kreş halletsin. Olabilecek "süpriz listesi" yapsın mesela :)) Başına sağlıkla ilgili biraz bir şeyler yazsın. Hem veliler üzerinde daha etkili olacaktır, hem de "Ooo çocuklarımıza ne kadar özen gösteren kreş seçmişiz" diye mutlu olacaklardır :)

Bu arada Demir "hüüpriiiz" diyo :P

Itır dedi ki...

Madem öğretmeni de rahatsız, onun velilerle yumuşakça ama öğretmen otoritesi ile konuşması doğru olmaz mı? Bence öğretmenle bir dahaki konuşmanda bundan bahsedip görüşünü sorabilirsin..Gerçekten de ne gerek var bonibona??

Kiraz Çekirdeği dedi ki...

Ne kolay evde büyütmek ilk 1 yaş, sonra kreş günleri ve bütün kuralların alt üst olma anı , bence de biri liderlik etmeli ve kural koymalı kreşte...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails